Gibo tussenwanden plaatsen

Als specialist in de afbouwsector kunnen wij in veel gevallen een oplossing bieden met gipsblokken. Oplossingen kunnen wij bieden in diverse situaties, zowel in renovatiebouw als in nieuwbouw. Een aantal voordelen die een tussenwand van gipsblokken heeft zijn:

  • Het materiaal is vormvast, onbrandbaar en duurzaam vanwege zijn lange levensduur.
  • Een goede passing door zijn mes en groef verbinding.
  • Door zijn gegoten eigenschap is het blok egaal van kleur.

Door deze voordelen hebben wij nagenoeg een onbeperkt scala aan mogelijkheden te bieden. Ze kunnen zonder problemen worden gezaagd en ze zijn ook geschikt om in te frezen of boren. Hierdoor zijn ze in diverse toepassingen geschikt: als separatiewanden, om rondingen in wanden te maken, als spouwmuur, het omkokeren van standleidingen, bovenlicht dichten en kolommen maken.

Uiteraard zijn er uitzonderingen daargelaten, maar wij denken graag mee over andere oplossingen die beter geschikt zijn voor uw project. Enkele nadelen: Een gipsblok is niet gemaakt om in een hoek weg te zetten, ze dienen recht op elkaar gestapeld te worden. Daarbij kunnen ze niet toegepast worden als dragende muur.

Wij leveren onze projecten behangklaar op, in overleg is het mogelijk om het project tegel- of sierpleisterklaar op te leveren.

Inzetbaarheid gibo/gips tussenwanden

Werken met gipsblokken is in veel gevallen een zeer goede optie. Er zijn namelijk diverse soorten en maten gipsblokken te gebruiken. De blokken bestaan in 3 verschillende diktes, namelijk: vijf, zeven en tien centimeter.

Wij kijken graag met u mee welke dikte het meest geschikt is voor de situatie. Daarnaast zijn er 3 verschillende typen gipsblokken: een gewoon gipsblok, een zwaar gipsblok en een hydro gipsblok.

  • Gipsblok: Een gewoon gipsblok kan toegepast worden in alle gevallen.
  • Zwaar gipsblok: dit blok heeft als eigenschap dat het geluid dempend is. Waardoor het goed te gebruiken is als tussenwand voor slaapkamers, washokken en ketelruimtes.
  • Hydro gipsblok: heeft als kenmerk dat het niet aangetast wordt door vocht. Hierdoor is dit goed toe te passen in badkamers en keukens.
Eigenschappen Normaal 7cm Zwaar 7cm Hydro 7cm
Brandwerendheid in minuten 60 180 60
Geluidisolatie dB 34 37 34
Wateropname na 24 uur <5%

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die het beste bij u passen? Neem gerust vrijblijvend contact op met ons, we adviseren u graag!

Vrijblijvend contact

Geluidwerende eigenschappen

Via onderstaande grafische weergave kunt u in één oogopslag zien wat de geluidwerende eigenschappen zijn van de verschillende opties voor tussenwanden. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor een duidelijk advies.

Normaal gipsblok
Zwaar gipsblok
Hydro gipsblok
Metalstud tussenwand

Veelgestelde vragen over gibo/gips tussenwanden

Hoeveel m2 kan er per dag gebouwd worden en behang klaar worden opgeleverd?

Gemiddeld kan er ongeveer 35m2 per dag gebouwd worden. Het gebouwde werk wordt behangklaar opgeleverd. Deze 35m2 is een gemiddelde en veel is afhankelijk van de specifieke situatie of er meer of minder gebouwd kan worden.

Hoelang duurt het voordat een wand uitgehard is en verder kan worden behandeld?

De uithardingstijd is 3,5 uur. Het is raadzaam om de volgende werkdag verder af te werken voor een perfect resultaat.

Kan ik de wanden gelijk stukadoren?

Standaard leveren we de wanden behang klaar op. Kiest u er voor om pleister klaar op te leveren dan is het mogelijk dat een stukadoor gelijk aan de slag kan!

Vormen er scheuren in de wanden?

Voordat we de wanden gaan afsmeren, brengen we zowel inwendig als uitwendig in de hoeken een gaasband aan. Tevens brengen we ook gaasband aan op zwakke plekken, daar waar nodig. Dit voorkomt dat een eventuele scheur zichtbaar wordt.

Kan ik zware objecten ophangen aan de wand?

Jazeker! Uiteraard hangt dit ook af van het type pluggen dat gebruikt wordt. Bij zware objecten raden we Fischer volle wandpluggen aan. Lees altijd de beschrijving van de plug welke draagkracht kan worden bereikt.

Een vraag stellen aan onze specialist via Whatsapp?

Stuur een bericht aan de tussenwandenspecalist. We helpen u graag verder!