Metalstud wanden plaatsen

Een metalstud wand is een systeembinnenwand, dat bestaat uit de volgende onderdelen: stalen profielen in C- of U-vorm, isolatiemateriaal en gipsplaten. Met metalstud kun je veel situaties een oplossing bieden zoals: koven, schotten, nissen en (gebogen) tussenwanden.

De wanden zijn opgebouwd uit metalstud staanders (C-profielen) en liggers (U-profielen), de liggers worden met pluggen vastgezet in de vloer en in het plafond. De staanders kunnen vervolgens gefixeerd worden aan de liggers. Hierna worden de gipsplaten bevestigd aan de staande en liggende profielen. We zullen het project behang klaar opleveren.

Uiteraard kan er rekening gehouden worden met speciale behoeften, zoals: brandwerend en geluiddempend. Dit wordt standaard bereikt door het inbrengen van het isolatiemateriaal: mineraal wol. Zijn er hogere eisen, dan wordt vaak steenwol toegepast. Tevens kan dubbele beplating een oplossing bieden voor een hogere brandwerende of geluiddempende waarde.

Inzetbaarheid metalstud wanden

Er zijn verschillende diktes te realiseren, door de verschillende diktes in profielen en beplating. De volgende profiel diktes zijn beschikbaar: 45, 50, 75, 100 mm. Gipsplaten zijn er in diverse diktes en typen, deze kunnen we toepassen naar aanleiding van uw wensen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die het beste bij u passen? Neem gerust vrijblijvend contact op met ons, we adviseren u graag!

Vrijblijvend contact

Geluidwerende eigenschappen

Via onderstaande grafische weergave kunt u in één oogopslag zien wat de geluidwerende eigenschappen zijn van de verschillende opties voor tussenwanden. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor een duidelijk advies.

Normaal gipsblok
Zwaar gipsblok
Hydro gipsblok
Metalstud tussenwand

Een vraag stellen aan onze specialist via Whatsapp?

Stuur een bericht aan de tussenwandenspecalist. We helpen u graag verder!